Over mij

Even voorstellen!

Nogmaals welkom op de website van Foto DeLux, leuk dat u een kijkje neemt op mijn persoonlijke pagina!

Het gezicht achter Foto DeLux: Mijn naam is Denise Puddu. Ik ben 26 jaar en woon samen met mijn vriend en onze honden in Oldenzaal, dit ligt in het oosten van het land dicht bij de Duitse grens.
De naam DeLux is een combinatie van de naam van een van onze honden en de eerste twee letters van mijn naam.

Van jongs af ben ik al dol op alle dieren, met als absolute nummer 1 de hond! Op dit moment hebben wij 2 honden. Lux is een Dobermann reu van september 2014 (update: Lux hebben we tot ons grote verdriet op 2,5 jarige leeftijd moeten laten inslapen) en Fendi is een ex-zwerfhondje, een meisje van oktober 2015. Samen doen we aan hondensport en maak ik graag lange wandelingen door de prachtige natuur in de omgeving. Ook zijn we naar veel verschillende, fantastische natuurgebieden door het hele land geweest. Hierdoor ken ik in veel delen van het land wel een mooie plek voor een fotoshoot.
Ook heb ik een grote liefde voor paarden. Ik heb helaas een jaar geleden mijn eigen paard moeten verkopen om gezondheidsredenen, maar de passie blijft! Ik zal dan ook in het buitenseizoen op verschillende concoursen te vinden zijn.

Nadat onze hond Fuchs door een ongeluk is overleden op zeer jonge leeftijd, besefte ik hoeveel een blijvende herinnering eigenlijk waard is. Van hem hebben we zeer weinig foto’s en eigenlijk helemaal geen foto’s van dusdanige kwaliteit dat we een mooie afdruk kunnen laten maken.
Toen onze Lux als pup bij ons kwam in 2014 heb ik direct mijn eerste spiegelreflexcamera gekocht. Te pas en te onpas ging deze camera mee op al onze uitstapjes. Fotografie werd een hobby en ik heb me in eerste instantie veel verdiept in de theorie achter het fotograferen.
Ik heb met deze theoretische kennis veel geoefend op honden van alle soorten en maten.
Mijn hobby begon uit de hand te lopen en omdat ik graag vooruit wilde heb ik verschillende workshops gevolgd met betrekking tot dierenfotografie. Mijn hobby werd een enorme passie en ook mijn apparatuur kreeg een behoorlijke upgrade.
Op dit moment volg ik een zeer uitgebreide cursus Adobe Photoshop en Lightroom, dit zijn onmisbare programma’s in de fotografie.
Er staan ook diverse workshops op de agenda, bijvoorbeeld het onderwerp studiofotografie.
Omdat ik steeds vaker gevraagd werd om met mijn camera te verschijnen heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met mijn bedrijfje Foto DeLux.
Ik vind het geweldig om het gevoel bij een herinnering aan mens en/of dier te kunnen vereeuwigen, waardoor dit ook jaren later nog duidelijk naar voren komt. Ik sta dan ook voor pure, spontane foto’s.

Bedankt voor de interesse. Op Facebook zullen regelmatig leuke acties te vinden zijn! Wie weet tot binnenkort!

Denise